Oon jo pitkään halunnut kokeilla tälläistä, ja nyt pääsin kokeilemaan - ensimmäinen kinuskikakku. Pursotuksista ei tullut taaskaan kovin kauniita kun en vieläkään ole hankkinut kunnon tyllaa ja pursotinpussia. Kinuskikuorrutusta oli kiva tehdä, tosin ei kovin nättiä tullut :/ Muuten nautin kakun teosta :)  Ohjeen kakku on tehty pienen pieneen vuokaan joten kaksinkertaista määrät jos teet isompaan.

Kinuskikakku (pienen pieni)

pohja:
2 munaa
½ dl sokeria
n.½ dl vehnäjauhoja
n. 1 rkl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi vaahtoon ja kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 °C:ssa n. 25 - 30 minuuttia. Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen.

puolukkatäyte:
2 liivatelehteä
kylmää vettä
1-2 rkl kuumaa omenamehua
½ prk (125 g) rahkaa
½ prk flora vispiä
1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1½ dl puolukoita

1. Laita liivatteet kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi. Sekoita rahka, vaahdotettu flora vispi ja sokerit keskenään kulhossa sähkövatkaimella. Liuota liivatteet kuumaan omenamehuun kunnolla. Sekoita liivateseos rahkaseoksen joukkoon. Survo puolukat sauvasekoittimella ja lisää rahkaseokseen ja sekoita kunnolla.  Jos täytät kakun, olisi hyvä antaa kakun olla yön yli jääkaapissa ennen koristelua, niin täyte hyytyy hyvin.

kinuskikuorrute
n. 1 dl kuohukermaa
n. 1 dl fariinisokeria

1. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä kunnes kuplii hieman. Vähennä lämpöä ja keitä sekoitellen miedolla lämmöllä vielä n. 17 minuuttia.

 

Ja tässä kuvaa kakusta;