Piirakka linjalla jatketaan.. Tein tänään pienen piirakan (eli puolitin ohjeen, laitan tähän kokonaisena) viikonlopun kahvihetkiä varten. Piirakka onnistui todella hyvin, ja tämän ohjeen mukaan olenkin tehnyt jo useamman piirakan. Ohje on yhdestä Yhteishyvän ruokamaailma -lehdestä ja löytyy myös useasta blogista, nyt myös täältä. Suosittelen kokeilemaan, helppo ja nopea valmistaa, ja kaikenlisäksi ihanan makuinen. =)

 

Mamman mustikkapiiras

pohja: 100 g voita tai margariinia

0.5 dl sokeria

1 kananmuna

1 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

1 tl leivinjauhetta

täyte: 3 dl mustikoita

1 prk (n. 200 g) kermaviiliä

1 kananmuna

0.5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

2. Kaada mustikat pohjan päälle. Valmista täyte eri kulhossa; sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi ja kaada täyte mustikoiden päälle.

3. Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla 200 asteessa n. puoli tuntia. Jos pohja tuntuu raa'alta, jätä piirakka vielä jälkilämpöön uuniin n. 5 minuutiksi.    

Piirakka maistuu hyvältä vielä seuraavanakin päivänä. Nami :)