Enpä olekaan pitkään aikaan tehnyt muffinsseja. Leivoin nämä myös talkoisiin, tein kaksinkertaisen annoksen. Laitan tähän kuitenkin ohjeen yhteen annokseen.  Tällä ohjeella muffinit onnistuu kuitenkin todella hyvin, ja "täytettä" voi vaihdella mielensä mukaan rusinoista pähkinärouheeseen. 

Helpot mustikkamuffinit (16 kpl)

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kermaviiliä (tai kermaa)
100 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl mustikoita (tai esim. omenakuutioita)

1. Pane uuni kuumenemaan 200 °C:seen. Sekoita munat ja sokeri, ei tarvitse vatkata. Lisää kermaviili ja sulatettu voi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan mustikoiden kanssa. Sekoita vain sen verta, että ainekset sekoittuvat.

2. Nostele kahden lusikan avulla muffinivuokiin ja jätä n. 1 cm kohoamistila. Paista uunin keskitasolla 15-18 minuuttia.