Tein tänään nopeasti juustosämpylöitä ensimmäistä kertaa. Hyvän ohjeen löysin täältä.   Taikina onnistui todella hyvin, ihanan pehmeää.  Ripottelin itse pinnalle vielä juustoraastetta.  Sämpylät onnistuivat kaikin puolin hyvin (tosin niistä tuli tosi isoja, ensi kerralla tiedän tehdä pienempiä), tällä ohjeella leivon varmasti uudestaankin =)

Juustosämpylät (12 isoa)

½ L maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
n. 8 dl vehnäjauhoja (itse käytin erikoisvehnäjauhoja, ja niitä tuli n. 9½ dl)
½ dl öljyä
voiteluun: 1 kananmuna pinnalle: juustoraastetta

1. Liota hiiva maitoon. Lisää suola ja juustoraaste. Alusta taikina jauhoilla ja lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota n. 45 minuuttia liinalla peitettynä.  Vaivaa taikinaa hetki ja tee siitä tanko. Leikkaa tangosta paloja ja pyörittele palat sämpylöiksi. Laita palat leivinpaperille pellille, muista jättää väli;  taikina leviää hieman kohotessaan.

2. Kohota sämpylät liinalla peitettynä lämpimässä n. 30 minuuttia. Voitele ne kananmunalla ja ripottele halutessasi pinnalle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia 225 °C:ssa.